Un magnat australian a aratat primele imagini cu Titanic 2: cum arata proiectul sau nebun


Ultimul update: Sambata 02 Martie 2013 06:43
Data publicarii: Miercuri 27 Februarie 2013 16:53
Categorie: Stiri Economice
Titanic

Un om de afaceri australian are un plan nebun de a construi din nou vaporul Titanic la aproape 100 de ani de la cea mai mare catastrofa navala din istorie.


Clive Palmer si-a prezentat martea trecuta in cadrul unei conferinte de presa la New York proiectul sau incredibil. Magnatul isi doreste ca replica moderna a legendarului pachebot sa fie lansata pe apa incepand cu 2016, scrie Paris Match.


S-a implinit un secol de la cea mai mare catastrofa navala din istorie scufundarea ''Titanicului''. In noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, falnicul pachebot a lovit un aisberg si peste 1500 de oameni au pierit atunci in apele inghetate ale oceanului.

 

Titanic 2
S-au facut filme despre el, s-au scris carti, s-au organizat expozitii, insa pana acum nimeni nu a incercat sa construiasca o replica moderna, fidela pachebotului despre care se spunea ca nu poate fi scufundat.
 

Clive Palmer, un magnat australian, a dezvaluit intr-o conferinta de presa la New York ca din 2016 va fi gata o varianta moderna a "Titanicului" si a aratat si primele imagini.
 

"Titanic a fost un pachebot de vis, Titanic II va fi un pachebot unde visele devin realitate" a declarat barbatul a carui avere este evaluata de revista Forbes la 795 de milioane de $ in 2012.


Titanic 2
"Finantez singur acest proiect fiindca vreau sa cheltuiesc banii pe care ii am inainte sa mor", a spus miliardarul care a facut avere din mine.
 

Constructia vasului care va copia stilul art-déco in care era decorat Titanicul va incepe in acest an. Clive Palmer a refuzat categoric sa dezvaluie bugetul de constructie pentru "Titanic II", insa a anuntat ca toti banii vin din buzunarul sau. "Titanic II" va fi construit in colaborare cu Blue Star Line, o companie apropiata de cea care a detinut "Titanicul" original.

 

Pachebotul de 270 m lungime si 65.000 tone va avea, ca si "Titanicul", trei clase separate. "Nu se vor amesteca", a afirmat Palmer. La clasa intai va exista o copie a faimoasei scari gigantice de pe "Titanicul" original si una a piscinei si a bailor turcesti, existente pe primul "Titanic".


"Titanic II" urmeaza sa aiba noua punti, ca si originalul, precum si o punte suplimentara pentru respectarea actualelor reguli de securitate. Spre deosebire de modelul original, "Titanic II"  va avea cazinou si va fi cu un metru mai lat, din motive de "stabilitate". Vor exista si mult mai multe barci de salvare, a precizat Palmer, aratand totusi ca "nu este superstitios".


"Pachebotul meu va fi cel mai sigur din lume" a declarat Palmer, care a evitat sa completeze daca va fi si imposibil de scufundat.


  Sursa FOTO: Rex

Sursa: Paris Match

VIDEO PROTVPLUS.RO