Cel mai scump divorț din lume, finalizat. Cât va câștiga fosta soție a lui Jeff Bezos

06-07-2019 13:59


Jeff Bezos și fosta soție

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi soţia sa, MacKenzie Bezos, au finalizat vineri procedurile de divorţ printr-o înţelegere financiară în valoare de 38 de miliarde de dolari.

În baza acestui acord, MacKenzie Bezos (49 de ani) ar urma să primească circa 19,7 milioane de acţiuni Amazon.com, echivalentul unei participaţii de 4% în companie, şi s-ar afla pe cea de-a 22-a poziţie în clasamentul miliardarilor realizat de Bloomberg, a adăugat sursa citată.

Divorţul a fost pronunţat de un judecător din comitatul King, în statul Washington. Jeff Bezos (55 de ani) va păstra o participaţie de 12% în companie şi îşi va menţine poziţia de lider în clasamentul celor mai bogate persoane din lume.

Scriitoarea MacKenzie Bezos a anunţat că-i va ceda soţului său toate acţiunile pe care le deţine la publicaţia Washington Post şi la compania de explorări spaţiale Blue Origin, precum şi dreptul de vot pentru acţiunile Amazon pe care le deţine.

Aceasta a promis totodată să doneze jumătate din averea pe care o deţine unor organizaţii de caritate, intrând astfel în rândurile celor mai bogaţi filantropi din lume, în calitate de participantă la campania Giving Pledge, care încurajează deţinătorii unor averi considerabile să doneze către cauze caritabile.

Viaţa personală a fondatorului Amazon a intrat în atenţia presei în luna ianuarie odată cu vestea divorţului de soţia sa după 25 de ani căsătorie şi după dezvăluirile apărute în publicaţia National Enquirer, potrivit căreia Bezosar ar avea o relaţie amoroasă cu o fostă prezentatoare de televiziune, Lauren Sanchez.

Jeff şi MacKenzie Bezos s-au căsătorit în 1993 şi sunt părinţii a patru copii. Jeff Bezos a fondat compania Amazon în garajul locuinţei sale din Seattle în 1994 şi a transformat-o într-un gigant care domină industria comerţului on-line.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO