Cea mai mare companie de bricolaj din Europa vine in Romania. Reteaua Bricostore, cumparata integral


Ultimul update: Duminica 21 Aprilie 2013 06:58
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2013 12:10
Categorie: Stiri Economice

Britanicii se apropie tot mai mult de Romania. 'Kingfisher'', cea mai mare companie de bricolaj din Europa, a anuntat ca a cumparat pentru 75 de milioane de euro toata reteaua Bricostore de la francezii care au construit aici 15 magazine.

 

Noii proprietari vor sa le tripleze ca numar si promit sa angajeze cat mai multi romani.

Pe langa schimbarea denumirii, britanicii anunta ca vor sa cucereasca piata.

Din vara toate cele 15 magazine Bricostore isi pastreaza culoarea, dar isi schimba numele in Brico Depot, unul din cele mai de succes lanturi de bricolaj din Franta si Spania. Planurile investitorului britanic nu se opresc aici: vrea sa extinda reteaua la mai mult de 50 de magazine si sa devina cel mai mare retailer din domeniu.

Valoarea tranzactiei de astazi nu a fost facuta publica, insa cele 4 magazine din Bucuresti si 11 din tara se adauga altor peste 1.000 de spatii detinute in noua state din Europa si Asia.

"Sunt foarte fericit ca KingFisher a venit in Romania. Este a doua investitie importanta in doar o saptamana pentru ca la Ploiesti o alta firma britanica a cumparat un centru de business. Cred ca o sa mai vedem noi investitii britanice pentru ca Romania a devenit interesanta. Au crescut si schimburile comerciale" spune Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii in Romania.

Kingfisher este cel mai mare vanzator de pe piata de bricolaj din Europa. Compania valoreaza aproape 7 miliarde de lire sterline. In Romania detinea deja 20% din actiunile lantului de magazine Hornbach.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO