FOTO. Imaginea care ascunde o idee geniala. Cum castigi 5 milioane de euro dintr-o casa ce nu e a ta

Dată publicare: 17-07-2011 09:22
Dată actualizare: 21-10-2012 20:00


casa

Masa este asezata pentru micul dejun, focul arde in semineu si muzica se aude in surdina. Casa valoreaza 71 de milioane de dolari si impresioneaza prin caldura pe care o emana. Doar ca in ea nu locuieste nimeni.

Daca aceasta casa ar fi fost in Hong Kong sau New York, designerii ar fi "aranjat-o" altfel. Cu alte opere de arta, alte cuverturi si detalii individuale in functie de client.

Vezi imaginea aici

Si asta pentru ca tot mai multi agenti imobiliari apeleaza la specialisti care sa "imbrace" casa in functie de fiecare posibil cumparator. Serviciul nu este deloc ieftin. Se pleaca de la un comision de 10%, dar agentii imobiliari spun ca valoarea casei creste astfel cu 20%.

Pentru casa din imagine, designerul care reuseste sa o aranjeze astfel incat sa se vanda va incasa peste 7 milioane de dolari.

"A produce o casa neutra nu mai e suficient pentru a o vinde" spune directorul de vanzari al unei companii de dezvoltare. "Pentru a obtine cel mai bun pret, casa trebuie sa fie imbracata corespunzator. Cumparatorii sunt bogati, au bani cash sa cumpere locuinta si iau o decizie in primele 5 minute petrecute in ea."

Sursa: Financial Times

Tags: afaceri, case,


VIDEO PROTVPLUS.RO