Complexul Europa, la un pas de inchidere. Comerciantii despre inspectori: "Vin doar pentru spaga"

Ultima actualizare: 15-10-2012 18:02

Complexul Europa din Capitala ar putea fi inchis. Autoritatile au ajuns la concluzia, ca anual, in acest complex se invart fara acoperire in jur de 12 milioane de euro.

Un control a aratat ca 90% dintre comercianti nu respecta legea. In replica, acestia spun ca inspectorii "vin doar sa ia spaga si sa se imbrace gratis de sarbatori".

12 institutii ale statului si-au trimis angajatii in teren, marti. De aceasta data, au anuntat ca vor sa stopeze evaziunea fiscala din acest complex.

Obisnuiti cu controalele, oamenii au inceput sa-si inchida tarabele. Daca n-au apucat, au ramas fara marfa pentru ca nu aveau documente. Cei care au avut pontul, si-au golit standul de lucruri si le-au ascuns.

In fata unor astfel de acuze, comerciantii rup tacerea si spun ca inspectorii ii cauta doar pentru spaga. Niste femei povestesc disperate care sunt regulile jocului. Daca vrei sa-ti pastrezi taraba, trebuie sa cotizezi la fiecare control. Cei care fac verificarile, te invita intr-o camera, fara sa ai la tine telefonul mobil si iti fixeaza suma dorita.

Reprezentantii Garzii Financiare neaga tot. Comerciantii care incerca sa rupa sigiliile puse de autoritati, risca sa faca inchisoare intre o luna si un an.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO