Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor: Supraacciza la carburanţi, eliminată

03-12-2019 13:22


Sedinta in plen a Camerei Deputatilor

Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a dat un raport de admitere unui proiect de lege pentru modificarea Codului fiscal, prin care începând cu 1 ianuarie 2020 supraacciza la carburanţi operată din cursul anului 2017 va fi eliminată.

De asemenea, Comisia a decis ca de la 1 ianuarie 2020 să fie eliminată supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parţial, în vederea aplicării unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară.

Proiectul, iniţiat de 53 de parlamentari liberali, va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Cabinetul Orban anunțat, la 27 noiembrie, că vrea să elimine supraacciza la carburanţi, ceea ce ar însemna că am putea plăti cu 7% mai puţin pentru un plin, adică în jur de 20 de lei.

“Trebuie desfiinţată supraacciza la combustibili. A fost o mare prostie şi, deşi astăzi pare să producă bani, poate să fie un semnal foarte bun dacă renunţăm la ea”, a declarat atunci Ludovic Orban.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO