Cel mai scump euro de anul acesta. Cursul BNR a trecut de 4,3 lei


Ultimul update: Miercuri 13 Iunie 2012 12:33
Data publicarii: Joi 22 Septembrie 2011 13:54
Categorie: Stiri Economice
Ghiseu, curs, schimb valutar,

Cotatiile monedei nationale au revenit peste 4,3 lei/euro in prima parte a sesiunii interbancare de joi, astfel ca referinta publicata de Banca Nationala a Romaniei a atins un nou maxim din acest an.

Cursul de joi este cu 1,79 bani mai mare fata de cel din sesiunea de miercuri, de 4,2902 lei/euro.

Pentru moneda americana, BNR a publicat un curs de referinta de 3,1978 lei/dolar, cu 6,1 bani mai ridicat fata de nivelul anterior, de 3,1368 lei/dolar.

Leul s-a apreciat in schimb in raport cu francul elvetian, iar rata oficiala a fost cu 0,95 bani mai redusa, de la 3,5130 lei/franc la 3,5035 lei/franc.

Moneda nationala s-a depreciat puternic la deschiderea sesiunii, pana la un maxim de 4,3120 lei/euro, dupa ce Federal Reserve a avertizat ca economia SUA este vulnerabila la riscuri semnificative, dupa care cotatiile au coborat sub 4,3 lei/euro, dealerii suspectand interventia BNR.

Pana la jumatatea zilei, cursul a revenit insa pe crestere, pana aproape de 4,31 lei/euro.

"Putin inainte de ora 12:45, cand se stabileste cursul de referinta, s-a dat un ordin semnificativ de vanzare de euro. Credem ca a fost BNR, care a vrut o referinta sub 4,31 lei/euro. Se pare totusi ca banca centrala accepta o depreciere a leului, insa vrea sa fie una lenta", a spus dealerul unei banci.

Aversiunea la risc a jucatorilor a crescut joi, dupa ce Federal Reserve a avertizat ca economia americana este vulnerabila la riscuri semnificative, iar un indice privind activitatea fabricilor din China a aratat incetinirea motorului de crestere economica mondiala.

Sursa: Mediafax

Tags: euro, cursul bnr,

Guvernul a alocat 10 milioane de euro pentru scoaterea unei epave de pe fundul Dunarii
Spania a imprumutat 4,5 miliarde de euro. Cum o influenteaza retrogradarea Italiei
Se schimba regulile la creditare, de la 1 octombrie. Bancile pot impune noi conditii
VIDEO PROTVPLUS.RO