Cei mai bogati 4 oameni din Indonezia detin la fel de multi bani ca cei mai saraci 100 de milioane de locuitori ai tarii


Ultimul update: Duminica 26 Februarie 2017 07:02
Data publicarii: Joi 23 Februarie 2017 08:39
Categorie: Stiri Economice
Indonezia

Cei mai bogati 4 oameni din Indonezia detin la fel de multi bani ca cei mai saraci 100 de milioane de cetateni ai tarii arata un studiu Oxfam, relateaza The Guardian.

Oxfam numeste Indonezia una dintre cele mai inegale tari din lume in ceea ce priveste distribuirea avutiei.

Numarul miliardarilor in dolari a crescut de la 1 unul in 2002 la 20 in 2016. Cei mai bogati 4 oameni din aceasta tara detin la fel de multi bani ca cei mai saraci 100 de milioane de indonezieni, si asta in ciuda angajamentelor repetate ale presedintelui actual de a lupta contra inegalitatii.

In topul  celor mai bogati oameni din Indonezia se afla fratii Budi Hartono si Michael Hartono, cu afaceri in industria bancara. Potrivit Oxfam acestia ar putea eradica saracia din Indonezia doar cu profitul pe un an raportat la averea lor.

"Din anul 2000, cresterea economica a decolat in Indonezia. Cu toate acestea, beneficile acestei cresteri nu au fost impartite in mod egal, milioane au fost lasati in urma, in special femei", relateaza sursa citata.

100 de milioane de indonezieni traiesc in saracie, conform Bancii Mondiale, adica supravietuiesc cu mai putin de 3,1 dolari pe zi.

Sursa: Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO