Bursa din Madrid a incheiat tranzactiile la cel mai redus nivel din ultimii 9 ani


Ultimul update: Vineri 26 Octombrie 2012 03:35
Data publicarii: Luni 28 Mai 2012 20:08
Categorie: Stiri Economice
bursa din madrid

Bursa de la Madrid a incheiat tranzactiile de luni in scadere cu 2,17%, la cel mai redus nivel dupa 27 mai 2003, din cauza temerilor legate de situatia Bankia si a celorlalte banci spaniole, influentand negativ marile piete europene de capital.

Bursele au fost afectate de informatii conform carora autoritatile de la Madrid intentioneaza sa sustina financiar Bankia, care a cerut un ajutor de stat de 19 miliarde de euro, prin intermediul obligatiunilor guvernamentale.

Actiunile tuturor bancilor spaniole au inchis in scadere, cel mai amplu declin fiind inregistrat de Bankia, de 13,38%. Titlurile Santander au coborat cu 3,23%, iar BBVA cu 3,39%.

In plus, spreadul obligatiunilor spaniole pe termen de 10 ani fata de cele germane de referinta a atins cel mai ridicat nivel de la crearea euro.

Pe alte piete europe, indicele londonez FTSE 100 a stagnat, dar DAX al bursei din Frankfurt a saczut cu 0,26%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,16%.

La Atena, indicele general ASE a crescut cu 6,87%, in urma publicarii unui sondaj de opinie potrivit caruia partidele care sustin programul de salvare a tarii conduc in optiunile electoratului.

Sursa: Mediafax

Euro creste puternic fata de dolar, dupa ce grecii se pare ca vor vota partide pro-FMI si UE
Sefii Facebook, acuzati ca au ascuns informatii despre listarea la bursa a retelei de socializare
VIDEO PROTVPLUS.RO