Boc: Nivelul de trai creste doar daca economia avanseaza


Ultimul update: Miercuri 17 Octombrie 2012 04:37
Sursa: Mediafax
Data publicarii: Marti 05 Aprilie 2011 00:16
Categorie: Stiri Economice
Emil Boc

Romanii ar putea simti o crestere a nivelului de trai din partea a doua a acestui an, la sfarsitul anului sau inceputul anului viitor daca va exista cresterea economica, intentia Guvernului fiind ca pierderea salariala in sa fie recuperata in 2012.

Boc: Decizia de majorare a salariilor profesorilor cu 50% a fost o greseala

"Vreau sa o spunem iarasi direct si verde in fata: va mai trece un interval de timp de la iesirea din recesiune pana cand romanii vor resimti cu adevarat si in buzunare lucrurile pozitive din economie.

Daca scenariile pe care FMI si CE le au impreuna cu specialistii nostri, si anume ca Romania va avea o crestere intre 1,5 si 2%, in 2011, si 4-4,5% in 2012, incepand cu partea a doua a acestui an, cu sfarsitul anului si mai ales cu anul viitor romanii vor resimti si in nivelul de trai lucruri mai bune, in raport cu evolutia economiei", a spus Boc luni seara, la postul public de televiziune.

Potrivit scenariului de baza al FMI, economia Romaniei va creste cu 1,5% in acest an si cu 4,4% in 2012, iar deficitul de cont curent se va situa la 5% din PIB si, respectiv, 5,1% din PIB.

FMI a calculat si un scenariu de risc, potrivit caruia economia va scadea in acest an cu 0,5% si va avansa in 2012 cu 3,5%, in contextul in care deficitul de cont curent se va adanci la 6% din PIB si, respectiv, 5,9% din PIB.

Sursa: Mediafax Pro TV

Boc catre tinerii din PDL: Un discurs de succes este ca un minijup
Boc: Reducerea TVA la produsele alimentare nu are acoperire bugetara
Boc: PDL va castiga alegerile cu o alta politica decat celelalte partide
VIDEO PROTVPLUS.RO