Vreti sa vindeti o casa pe net? Atentie la o noua metoda de inselaciune!

Dată publicare: 13-10-2010 00:00
Dată actualizare: 04-07-2011 05:27


"Imi place casa, o cumpar, dar trimiteti-mi niste bani si toate datele contului". Asa incepe o noua metoda de inselaciune pe internet. Cel putin 30 de oameni care voiau sa-si vanda proprietatile au primit astfel de mesaje.

Metoda a facut deja zeci de victime in Franta. La noi, infractorii au incercat sa-i pacaleasca pe cei care au scos locuinte la vanzare, asa ca fiti cu mare bagare de seama daca va aflati in aceasta situatie.

Iata un exemplu: o femeie din Ilfov cauta clienti pe internet pentru casa ei. Voia 210.000 de euro. In scurt timp, a primit un mesaj de la un cetatean francez, interesat sa cumpere urgent casa fara sa o mai vada.

I-a spus proprietarei ca lucreaza la ONU si ca in acest moment este intr-o misiune in Africa, dar urmeaza sa se stabileasca in Romania. I-a mai transmis, insa, ca ii place casa si ca vrea ca femeia sa-i dea toate detaliile legate de contul bancar, de identitate.

Spre norocul ei, femeia si-a dat seama ca ceva nu este in regula si a rupt orice dialog cu individul.

Alti 30 de oameni care aveau case ori terenuri de vanzare au primit mail-uri de la barbatul care voia sa le cumpere pe toate, intr-o saptamana.

Dupa ce proprietarul se declara de acord, individul ii anunta ca le-a trimis banii prin virament bancar. Cum sumele erau mari, se folosea de o lege africana care prevede ca persoanele intre care se incheie o tranzactie financiara, trebuie sa achite o taxa.

Suma data de vanzator ar fi fost incasata de francez care ar fi intrerupt apoi orice legatura, spun anchetatorii.

Asa s-a intamplat in Franta, unde foarte multi oameni au fost pacaliti prin aceasta metoda. Victimele au povestit pe forumuri ce au patit ca sa-i avertizeze pe vanzatori de pericol. Unii au aflat insa prea tarziu si au pierdut deja mii de euro.

La noi in tara, pana acum, nici un proprietar nu a depus plangere la politie ca ar fi fost pagubit.


VIDEO PROTVPLUS.RO