Victimele protestelor de la Chisinau, comemorate in orasele universitare

Ultima actualizare: 07-07-2012 18:13

Sute de studenti basarabeni s-au strans, miercuri seara, in orasele universitare ale tarii, pentru a comemora victimele reprimarii manifestatiilor de acum sase luni, de la Chisinau.

 

Au aprins lumanari fie in centru, fie langa un monument, in orasele in care sunt veniti la studii: Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Galati, Iasi si Timisoara.

Si-au amintit cum pe 7 aprilie prieteni de-ai lor au murit in timpul protestelor si alte cateva zeci de tineri au fost raniti.

La Sibiu, zeci de tineri s-au adunat la Monumentul Eroilor Revolutiei din 1989, pentru a-i comemora pe studentii care au murit in 7 aprilie la Chisinau. Printre ei, si tineri care au fost martorii protestelor de atunci, dar au scapat cu viata.

In Galati, unde sunt aproximativ 500 de studenti din Republica Moldova, tinerii s-au adunat in parcul din centrul orasului. In acelasi loc in care au iesit si in urma cu sase luni cand au vrut sa-i sustina pe cei care luptau la Chisinau pentru libertate. Miercuri seara au scris din lumanari: "Ne pasa".

La Timisoara, comemorarea a avut loc pe treptele catedralei. Tinerii s-au rugat pentru sufletele celor trei moldoveni care au pierit in timpul protestelor si pentru sanatatea celor care au fost raniti.

Astfel de comemorari au avut loc in toata tara, dar si dincolo de Prut, la Chisinau.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO