Nationala si-a luat revansa! Ungaria - Romania: 0-1!

12-08-2009 00:00

Cu 1 la 0 in fata Ungariei, Razvan Lucescu a reusit sa-si razbune tatal miercuri seara, asa cum i-a promis cand avea doar patru ani, in 1972.

Nationala condusa de ambitiosul selectioner a invins Ungaria, intr-un meci amical. Scorul n-a fost 7-0, asa cum visa pe vremuri Lucescu junior, dar victoria este a noastra si este foarte importanta.

Meciul jucat miercuri seara la Budapesta a fost unul al prieteniei. Suporterii maghiari si romani prezenti pe stadion au scandat numele handbalistului Marian Cozma, care a fost injunghiat mortal pe 8 februarie, la Veszprem.

Rivalitatea dintre cele doua echipe de fotbal este veche – in urma cu zece ani, ungurii au afisat la Budapesta un banner pe care au scris ca Bucurestiul va fi un sat unguresc. Pe teren a fost pace: s-a terminat 1-1.

Romanii si-au luat insa revansa la returul din Ghencea: cu Regele Hagi titular, Romania a batut Ungaria si s-a calificat la Euro 2000.

Ultimele meciuri oficiale dintre cele doua echipe au fost in 2001 in preliminariile Mondialului Asiatic din Japonia si Coreea de Sud - Romania a castigat si acasa si in deplasare cu acelasi scor, 2-0. Victoria de la Budapesta a fost obtinuta tot cu Hagi, dar selectioner. In amicale, ungurii ne-au batut insa de trei ori.

Mai multe detalii despre amicalul Ungaria - Romania pe www.sport.ro.


VIDEO PROTVPLUS.RO