Violator in serie, incatusat!

Dată publicare: 07-01-2009 00:00
Dată actualizare: 09-05-2012 09:40


Un violator in serie, care a supus la chinuri groaznice cateva femei din Bucuresti, a fost incatusat astazi. Politistii banuiesc ca a rapit si a batjocorit mai multe tinere, insa numai in cazul a doua dintre ele au probe serioase.

Le-a luat cu forta de pe strada, le-a inghesuit in portbagaj, le-a dus pe Autostrada Bucuresti-Pitesti si acolo a abuzat de ele. Vorbim despre un asa-zis sot si tata model, insa recidivist si eliberat mai repede din inchisoare pentru buna purtate.

Catalin Miroiu a fost retinut pentru ca ar fi sechestrat si violat doua tinere. Intr-un caz, o fata de 17 ani a fost luata cu forta dintr-o statie de autobuz din zona Militari. Agresorul i-a dat mai multi pumni in fata, a imobilizat-o si a bagat-o in portbagajul masinii, dupa care a plecat pe Autostrada Bucuresti-Pitesti

Se intampla in seara zilei de 30 decembrie. Victima a reusit sa trimita un mesaj pe telefonul mobil in care scria ca a fost rapita. Socul insa a impiedicat-o sa retina numarul de inmatriculare al masinii. Violatorul a gonit 40 de kilometri pe sosea si a oprit la marginea drumului.

Victima a trait clipe de cosmar in padure, unde a si fost abandonata. Disperata si in stare de soc, fata a plecat dupa ajutor. A intrat in prima benzinarie care i-a iesit in cale. Mersese patru kilometri pe jos in noapte.

Cand a fost prins, Miroiu a fost interogat si a recunoscut ca a batut-o pe tanara de 17 ani, insa a sustinut ca fata a fost de acord sa intretina relatii sexuale. "Mi-a multumit ca i-am deschis viitorul", a declarat el in fata anchetatorilor.

Modul in care a actionat i-a facut pe politisti sa il suspecteze de comiterea altor trei fapte identice. Una dintre ele a fost deja probata: a acostat o femeie de 25 de ani, a mers tot pe Autostrada Bucuresti-Pitesti la kilometrul 15 si tot prin folosirea violentei lovind-o a obligat-o la perversiuni sexuale.

Fapta s-a petrecut cu o zi inainte ca tanara de 17 ani sa fie rapita de pe strada. Si atunci, suspectul a folosit o masina de culoare rosie. In mod incredibil, in acest caz Catalin Miroiu era cu un alt barbat in masina.

Martorul nu a incercat sa-l opreasca pe Catalin Miroiu si nici nu a anuntat politia. Daca ar fi facut-o, individul nu ar mai fi apucat sa o atace si pe fata de 17 ani.

Suspectul in aceste cazuri a primit miercuri seara mandat de arestare preventiva pentru viol si lipsire de libertate. Se reintoarce astfel dupa gratii, pentru ca barbatul de 28 de ani este recidivist.

A mai fost condamnat pentru o talharie comisa in 1999 si a executat pentru aceasta fapta o pedeapsa de un an si trei luni, dupa care a fost eliberat pentru buna purtare.

Dupa ce a iesit din inchisoare, Catalin Miroiu nu s-a comportat insa tocmai normal. Mai multe tinere din comuna Roata de Jos, acolo unde locuia impreuna cu familia, au povestit ca barbatul, desi insurat, le-a facut avansuri de mai multe ori si le-a invitat la plimbari cu masina, insa acestea l-au refuzat.


VIDEO PROTVPLUS.RO