Tanar impuscat mortal de un batran in locuinta caruia intrase sa fure

Ultima actualizare: 20-10-2012 03:40

Te omor! Si s-a tinut de cuvant un batranel din Giurgiu cand a prins un hot in curtea lui. Barbatul de 79 de ani s-a batut parte-n parte cu individul si, chit ca a primit cateva lovituri zdravene, a pus mana pe o arma cu alice si a tras.


Talharul a cazut secerat, iar vanatorul a fost adus de urgenta la "Spitalul Sfantul Ioan" din Capitala.

Tanarul de 24 de ani vazuse in curtea batranului un scuter cu care a incercat sa plece, dar urmarea, de asemenea, sa plece si cu ceva bani din locuinta acestuia, spun politistii. A actionat in toiul noptii crezand ca nu va fi prins, insa atunci cand a simtit prezenta straina, batranul in varsta de 79 de ani a incercat sa se apere.

Tanarul era inarmat cu un cutit si a reusit sa isi loveasca victima cu o bata, provocandu-i fracturi la coaste si la umar. In cele din urma, batranul care locuia singur a reusit sa puna mana pe o arma de vanatoare cu alice. L-a impuscat mortal pe agresor in zona abdominala. Batranul detinea permis pentru arma de vanatoare.

Hotul nu era la prima infractiune. Mai fusese condamnat pentru furt calificat si violare de domiciliu si avea alte doua sanctiuni administrative.

Cazul readuce in dezbatere problema legitimei aparari, aprins disputata si in octombrie 2005, atunci cand un hot surprins la furat in locuinta creatoarei de moda Romanita Iovan, a fost impuscat mortal in cap de fostul sot al acesteia, Adrian Iovan.

In documentul atasat, vezi ce prevede Codul Penal in legatura cu legitima aparare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO