Statul francez, chemat in judecata de o pensionara din Bucuresti

Ultima actualizare: 03-05-2012 04:56

Femeia revendica mai multe proprietati din Paris si Bordeaux, dar si conturi de milioane, despre care sustine ca i-au apartinut unui inaintas din familia ei.


Cerea a fost facuta de sapte ani, insa abia acum Instanta poate derula procesul cu toate partile prezente.

Intre miile de revendicari inregistrate la Tribunalul Bucuresti se afla si cea a Paulinei Catanescu, o doamna respectabila in varsta de 78 de ani. Fosta inginera nu se judeca cu oricine, ci cu statul francez.

Pe lista proprietatilor cerute de doamna Paulina se afla mai multe case si palate din Bordeaux, din Paris, dar si dintr-o suburbie a capitalei Frantei. Femeia este interesata si de banii care au fost candva ai unui bogatas roman pe nume Ion C. Mihail. 

Pentru multi dintre cei care o cunosc pe reclamanta, ce face aceasta pare o joaca a unui om care se plictiseste. Judecatorii spun insa ca sunt obligati sa o trateze cu cea mai mare seriozitate. Asta chiar daca statul a dat zeci de milioane de lei vechi pentru acest dosar: salariile judecatorilor si grefierilor, dar si contravaloarea citatiilor.

Ambasada Frantei la Bucuresti a refuzat sa comenteze pe marginea procesului, desi se pare ca mai multi avocati au deja misiunea de a reprezenta interesele Frantei in fata Tribunalului Bucuresti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO