Sase persoane, printre care si Catalin Zmarandescu, audiate in cazul Becali

Dată publicare: 02-04-2009 00:00
Dată actualizare: 30-05-2012 11:55


Povestea acestui dosar cu banditi care au furat o limuzina si apoi au fost pedepsiti, ca-n filmele cu Al Capone, a inceput in prima luna a lui 2009. Gigi Becali a ramas atunci fara Mercedes, dupa ce il lasase in strada cu cheia-n contact.


In 26 ianuarie, Gigi Becali a ramas fara masina. Povesteste ca a oprit la un magazin ca sa dea un telefon si ca si-a lasat autoturismul cu motorul pornit. S-a intors 5 minute mai tarziu, dar ia Mercedesul de unde nu-i!

"Asa o lasam tot timpul iarna, ca sa fie cald in masina. (...) Am dat cateva telefoane, am zis ba, daca intr-o ora nu apare masina, va fi mare nenorocire. Am zis ba, nu vreau numai masina, vreau si pe hotii care au furat-o aici in fata mea", povestea omul de afaceri. 

Asadar, Gigi Becali nu a cerut ajutorul politiei, ci pe cel al unor cunoscuti din Pipera, care i-au promis ca ii trimit hotii la pachet cu autoturismul furat. Astfel, trei persoane s-ar fi prezentat cu limuzina la palatul lui Becali din sectorul 1. Ar fi vrut, spune miliardarul, sa le dea si 30.000 de euro pe masina.

De aici, lucrurile au luat o intorsatura penala. Politistii cred ca cei trei au fugit cu un alt autoturism, iar bodyguarzii lui Becali i-au urmarit. La intersectia strazilor Doctor Felix cu Nicolae Titulescu, una dintre garzile de corp a tras cu pistolul dupa presupusii hoti. Acestia au pierdut controlul volanului si au intrat intr-un stalp.

Asa ca ar fi fost saltati si dusi la una dintre proprietatile omului de afaceri. Acolo, suspectii ar fi fost batuti si obligati sa declare in scris cum au furat masina. In urma acestor incindente, politistii au inceput o ancheta.

"Gigi Becali a fost ridicat in aceasta dimineata in baza mandatelor de aducere. In aceeasi situatie au fost si sase dintre garzile lui de corp", a declarat Christian Ciocan, purtator de cuvant la Politia Capitalei.

Tot la sediul politiei a fost adusa si masina de teren in care ar fi fost transportati cei trei suspecti de furt. Masina a fost fotografiata, iar criminalistii au cautat urme biologice.

Vezi aici imagini de la descinderile politiei la vila lui Gigi Becali din Pipera.

Oamenii lui Becali au folosit ilegal arme, spune Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO