Alarma falsa de gripa "porcina" la Targu Mures!

×
Codul embed a fost copiat

Inca o alarma falsa, dar niciun caz suspect. O romanca sosita din Spania, unde sunt deja 13 cazuri certe de gripa noua, i-a pus pe jar pe epidemiologi. Ea a declarat la aeroportul din Targu Mures c a intrat in contact cu un presupus bolnav.


Consultul a dovedit insa ca este perfect sanatoasa, la fel ca si cei 21 de turisti, medici, intorsi in Bucuresti de la un congres tinut in Mexic. Toti au fost examinati inainte de a parasi Mexicul, dar si inainte sa urce in avion la Frankfurt. Si cand au ajuns in Romania au fost supusi unui control medical. Vestea buna este ca niciunul nu prezinta simptome de gripa.

Cei 21 de medici au ajuns la miezul noptii pe Aeroportul Otopeni, unde alti doctori i-au preluat imediat. I-au consultat, le-au luat probe pentru analize si le-au recomandat sa limiteze contactul cu alte persoane pana cand vor primi rezultatele.

Doua ambulante au asteptat in fata aeroportului pana cand medicii au trecut de control. Echipajele erau pregatite sa intervina in cazul in care vreunul dintre ei s-ar fi simtit rau.

De fapt, se iau masuri preventive la orice zbor de peste hotare. Toti pasagerii sunt invitati sa semneze ca nu au simptomele noii gripe - temperatura, tuse, dureri articulare si musculare. Asa au facut azi-noapte, la Targu Mures, si calatorii sositi din Spania, unde sunt deja 13 cazuri confirmate. O pasagera a cursei de Barcelona declara, in chestionar, ca e posibil sa fi intrat in contact cu un spaniol infectat. Investigatiile au dovedit ca a fost o alarma falsa.

Citește și
Masca gripa
Masca de protectie impotriva gripei "porcine" - noua moda la americani!
Războiul din Ucraina s-ar încheia în două săptămâni, dacă Occidentul şi-ar înceta sprijinul, susţine Moscova

In toata tara, medicii s-au mobilizat prompt. La Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, un salon special e deja pregatit sa primeasca orice caz suspect.

Aceste masuri de precautie nu sunt exagerate, spun autoritatile. O treime din populatia tarii ar putea fi afectata de noua gripa plecata din Mexic, i-a informat ministrul sanatatii pe colegii sai din Guvern.

Daca virusul H1N1 ajunge la noi riscul de mortalitate este de pana la 3%, din cauza ca stocul de ser antigripal este absolut insuficient: doar 40.000 de doze. Raportul oficial obtinut de Mediafax avertizeaza ca in mai putin de 24 de ore forta activa din Romania ar putea scadea cu 20-50%.

Fie ca au sau nu motive de ingrijorare toti cei care calatoresc cu avionul trebuie sa declare pe propria raspundere ca nu au simptomele noii gripe - temperatura, tuse ori dureri articulare si musculare.

Asa au facut sambata la Targu Mures si calatorii sositi din Spania unde sunt deja cateva cazuri confirmate.

In toata tara medicii s-au mobilizat prompt. La Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, un salon special e deja pregatit sa primeasca orice caz suspect.

Masurile luate pana acum sunt insa mai mult decat limitate in cazul unei explozii virale. Chiar autoritatile admit ca problema nu poate fi remediata in decurs de cateva zile.

Afla aici ce este gripa "porcina" si cum apare aceasta la om!

In acest moment nu exista un vaccin impotriva noii gripe. Vezi ce tratamente dau cele mai bune rezultate!

Articol recomandat de sport.ro
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
Citește și...
Daca gripa
Daca gripa "porcina" ar ajunge in Romania riscul de mortalitate ar fi de 3%

Raport ingrijorator pe tema noii gripe, prezentat Guvernului chiar de ministrul sanatatii. In cazul in care virusul ajunge in Romania, exista un risc de mortalitate de pana la 3%, anunta documentul realizat acum cateva zile si obtinut de Mediafax.

Masca de protectie impotriva gripei
Masca de protectie impotriva gripei "porcine" - noua moda la americani!

Cel mai frapant semn al nebuniei declansate de epidemia de gripa este... masca de protectie. Oamenii cu un simt al afacerilor dezvoltatn sau cu foarte mult umor nu au ezitat sa profite de moment.

Romanii din Spania si Mexic traiesc cu frica din cauza gripei
Romanii din Spania si Mexic traiesc cu frica din cauza gripei "porcine"

In Spania si Mexic, gripa noua a facut numeroase victime. Chiar daca pana acum nu a fost semnalat niciun caz suspect in randul comunitatilor de aici, oamenii sunt ingrijorati si isi iau toate masurile de precautie.

Recomandări
Analist: Fotografia în care Joe Biden îl ține de braț pe Klaus Iohannis arată că discută ceva important
Analist: Fotografia în care Joe Biden îl ține de braț pe Klaus Iohannis arată că discută ceva important

"Ați depășit toate așteptările!" Asta i-a transmis Joe Biden lui Klaus Iohannis într-o discuție purtată la Casa Albă. Președintele american a lăudat relația bună și de durată cu România, cu atât mai importantă în contextul conflictului din Ucraina.

Starea lui Florin Piersic este stabilă, dar are o infecție generalizată în organism. De ce s-a făcut transferul la București
Starea lui Florin Piersic este stabilă, dar are o infecție generalizată în organism. De ce s-a făcut transferul la București

Adus de la Cluj cu un avion SMURD, îndrăgitul actor Florin Piersic are o infecție generalizată în organism. Potrivit medicilor, de la spitalul Matei Balș care îl îngrijesc acum, este în stare stabilă, iar o echipă multidisciplinară îl evaluează.

Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe și școli vor risca închisoarea. Ce presupune legea intrată în vigoare
Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe și școli vor risca închisoarea. Ce presupune legea intrată în vigoare

În țara în care încă se petrec numeroase abuzuri în grădinițe și școli, apare în sfârșit o completare a legii pentru protecția copilului, care interzice pedepsele corporale și umilirea celor mici.