Rupti de lume! Zeci de oameni, blocati din cauza zapezilor

08-02-2010 00:00


UPDATE - Cea mai infricosatoare si mai lunga noapte din viata. Au trait-o, cu multa teama in suflet, sute de persoane surprinse pe drumurile maturate de un viscol necrutator. Vezi aici care este starea drumurilor.

 

 

Unii, cu rude bolnave in masini, s-au uitat la ceas din minut in minut 12 ore, pana sa zareasca primul picior de salvator. Dupa ce-au invins nametii, militarii au inceput sa dea la o parte zapada de pe autoturismele incremenite, ca sa vada daca cei dinauntru mai misca sau nu.

40 de masini, in care erau mai mult de 100 de suflete, au inghetat pe un drum alb din Olt. Cativa oameni si-au gasit adapost la primarie. Majoritatea au asteptat insa in vehicule sosirea ajutoarelor. Au trecut insa ore grele, pana sa ajunga jandarmii.

Printre cei blocati in autoturisme, erau si cativa suferinzi, care aveau nevoie urgent de dializa. Ei au fost prioritatea salvatorilor, care au avut de trecut prin zapada de aproape doi metri.

Tarziu, spre dimineata, toti cei prinsi in capcana viscolului fusesera eliberati, iar bolnavii erau in siguranta, la spitale.

Ninsoarea necontenita si vantul, care a suflat cu peste 60 de kilometri pe ora, au paralizat coloane de masini pe sosele. Soferii au fost complet neputinciosi.

Pericolul a fost mult mai mare pentru un barbat care a derapat si a ramas cu autoturismul suspendat pe marginea unei rape.

Prin emotii mari de tot au trecut si cei cu drum pe autostrada Bucuresti-Pitesti.

Prinsi in furtuna de zapada, soferii si-au pierdut cumpatul, pe masura ce situatia devenea tot mai complicata.

Infrangerea a fost clara in batalia cu vremea, cand autoritatile au hotarat sa inchida A1.

Gerul le-a intrat in oase si calatorilor dintr-un microbuz care venea de la Rosiorii de Vede spre Pitesti. 35 de oameni au intepenit in zapada. Norocul lor a fost ca jandarmii au plecat cu o duba intr-acolo.

Tags: zapezi, meteo,

VIDEO PROTVPLUS.RO