Prima sectiune a portalului e-Romania va fi lansata in decembrie

Ultima actualizare: 21-10-2012 04:45
e-Romania

Ministerul Comunicatiilor va lansa, in decembrie, o sectiune a portalului e-Romania care va contine informatii oficiale privind toate localitatile din Romania, proiect in valoare de zece milioane de euro.

"Lansarea va avea loc in jurul datei de 15 decembrie. Pe langa aceste informatii, cetatenii vor putea accesa un numar de 25 de servicii, unul dintre acestea fiind inchirierea unui loc de parcare situat in apropierea domiciliului. Practic, posesorii de autorurisme vor putea transmite Primariei o cerere dupa ce vor accesa, printr-un cont si o parola, pagina web a Primariei. Ulterior, cererea va parcurge un traseu pentru avizare si, daca sunt locuri de parcare libere, va fi aprobata, iar cetateanul va achita taxa anuala pentru inchiriere", a explicat Savulescu.

El a spus ca fondurile necesare punerii in practica a proiectul se ridica la aproximativ zece milioane de euro, din care Ministerul Comunicatiilor a achitat deja trei milioane de euro, restul sumei urmand sa fie transferat furnizorului in 2011. Licitatia pentru acest proiect a avut loc in noiembrie 2009 si a fost castigata de Omnilogic, valoarea ofertei ridicandu-se la 49,96 milioane de lei (TVA inclusa).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO