Presedintele FRF, Mircea Sandu, a povestit despre "valiza" la DNA

Presedintele FRF, Mircea Sandu, face prezenta la DNA

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, s-a prezentat, vineri la Directia Nationala Anticoruptie, unde a fost citat pentru a fi audiat in dosarul "valiza".


Presedintele FRF a stat la DNA aproximativ 30 de minute, la iesire el declarand jurnalistilor ca a fost chestiune de "rutina", fara sa dea detalii.

Totul a inceput in 7 mai 2008, atunci cand DNA Cluj a retinut cinci apropiati ai lui Becali care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, destinati fotbalistilor de la Universitatea Cluj, daca n-ar fi pierdut meciul cu CFR Cluj.

Meciul conta pentru stabilirea campioanei Romaniei la fotbal. Retinerea celor cinci persoane a avut loc in urma unor interceptari telefonice si a unor filaje, au declarat surse din cadrul DNA. Sursele citate au precizat ca cinci persoane din anturajul lui Gigi Becali au fost retinute intr-un restaurant din apropierea municipiului Cluj, imediat dupa incheierea meciului dintre U Cluj si CFR Cluj.

Citește și
Adrian Mititelu
Noi audieri in cazul "Valiza"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Reactia lui Becali
Intervievat in cadrul unei emisiuni sportive, Gigi Becali, finantatorul Stelei, a afirmat: "Ce, nu au voie sa aiba oamenii mei bani la Cluj? Nu au voie sa cumpere terenuri la Cluj?". La Sport.ro, finantatorul Stelei, Gigi Becali, a afirmat ca oamenii care au fost retinuti de DNA la Cluj aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, banii sai, dar a negat ca acestia ar fi fost prime pentru jucatorii Universitatii in cazul in care nu pierdeau in fata echipei CFR Cluj.

Becali fata in fata cu DNA
Gigi Becali s-a prezentat, luni, 20 octombrie 2008 la DNA, acesta declarand ca atata timp cat premierea in Romania nu este o fapta de coruptie, acest dosar nu exista. Becali a mai spus ca nu va sta mai mult de zece minute in sediul DNA.
“Veneau si ma luau de la meciul cu Lyon, daca nu ma prezentam azi la audieri! Asa, am venit eu, stau trei minute, plec si apoi ne vedem in instanta!”, a spus Becali, dupa ce a iesit de la DNA.

Reactia lui Anton Dobos
Presedintele clubului Universitatea Cluj, Anton Dobos, a declarat ca nu stie de existenta unor bani destinati jucatorilor formatiei sale. "Nu stiu, dar din ce spunea Gigi nu era vorba de euro, ci de ingerasi, trei milioane. Chiar vreti sa ni se para retrogradarea mult mai grea si mai urata? Nu stiu nimic din ce s-a intamplat. Nu au ajuns la Cluj", a spus Dobos.

Urmarirea penala
Finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali, apropiatul sau Teia Sponte, presedintele Universitatii Cluj Anton Dobos si o cunostinta a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie.
Gigi Becali este urmarit penal pentru doua infractiuni de dare de mita, Anton Dobos pentru luare de mita, Teia Sponte pentru complicitate la dare de mita, iar Traian Bendorfean pentru complicitate la luare de mita, sustin procurorii.

Gigi Becali a prezentat un act de vanzare-cumparare incheiat pentru un teren din Cluj, datat 15 aprilie, adica cu 20 de zile inaintea meciului U Cluj - CFR Cluj, precizand ca printre martori a semnat si selectionerul Victor Piturca. El a dorit sa arate ca banii confiscati de DNA nu erau destinati fotbalistilor de la U Cluj. Ulterior, Victor Piturca a confirmat ca a semnat in calitate de martor un act de vanzare-cumparare incheiat pentru un teren din Cluj de finantatorul FC Steaua, Gigi Becali.

Esti ahtiat dupa stiri? Stii tot ce misca in tara si peste hotare? Nu ratezi niciun jurnal de stiri? Atunci stirileprotv.ro te provoaca la concurs. Cei mai insistenti participanti intra automat in cursa pentru marele premiu: un Nissan Qashqai.

CLICK AICI PENTRU A TE INSCRIE IN CONCURS!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Lacatus face antrenamente la DNA
Lacatus face antrenamente la DNA

Fostul antrenor al echipei Steaua, a spus, marti la ieşirea din sediul DNA, ca a dat o declaratie in calitate de martor in dosarul "valiza", in care Gigi Becali este cercetat de procurori pentru infractiuni de coruptie.

Noi audieri in cazul
Noi audieri in cazul "Valiza"

Finantatorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a ajuns la DNA ca martor in dosarul "Valiza".

Victor Piturca, din nou cu
Victor Piturca, din nou cu "Valiza" la DNA

Antrenorul echipei nationale de fotbal a Romaniei s-a prezentat marti la sediul DNA, fiind citat pentru audieri in dosarul "Valiza", in care este acuzat de favorizarea infractorului.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.