Pericol urias pentru 2 copii! Au inghitit seminte tratate cu insecticid

Ultima actualizare: 17-10-2012 03:02

Cei doi copii de cinci ani din Galati au ajuns de urgenta la spital. De vina pare sa fie un vecin care a descarcat din tractorul sau cateva zeci de kilograme de grau si multe boabe s-au revarsat chiar in locul unde se aflau cei doi copii.

Fetita si baietelul se jucau pe ulita alaturi de alti copii. La un moment dat, au vazut intr-un sant din apropiere un morman de seminte de grau. Cei doi au gustat din ele si la scrut timp li s-a facut rau si au inceput sa vomite.

Unul dintre bunicii lor a vazut ca palmele celor doi copii erau rosii, semn ca s-au patat cu insecticidul cu care era tratat graul. Imediat acolo a sosit o ambulanta care i-a dus pe copii la spitalul de Pediatrie din Galati.

Copiii au avut totusi noroc, spun medicii. Daca bunicii nu si-ar fi dat seama cat de periculoasa poate fi intoxicatia cu aceasta substanta periculoasa, totul s-ar fi sfarsit mult mai rau.

Parintii copiilor sunt foc si para pe vecinul care a abandonat semintele in apropiere de locul de joaca al copiilor si spun ca au de gand sa depuna o plangere la politie impotriva lui.

Copiii sunt acum in afara oricarui pericol. Medicii spun ca astfel de intoxicatii sunt frecvente in aceasta perioada pentru ca vine vremea semanatului si oamenii isi pregatesc semintele tratandu-le cu insecticid.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO