Patru copii din Braila, salvati dintr-o mizerie crunta

19-02-2009 00:00

Salvati din iadul unei copilarii murdare. Cinci copiii cu varste intre doi si 11 ani din Braila, au fost luati din camera ingusta si mizera unde traiau impreuna cu mama lor.


Femeia, in varsta de 32 de ani, a refuzat categoric sa paraseasca micuta camaruta de chirpici, fara lumina si caldura, in care traieste de luni de zile si abia cand a aflat ca statul ii poate lua copiii, s-a lasat induplecata si a acceptat sa mearga intr-un centru maternal.

Mama celor cinci copii este necasatorita si pana anul trecut a locuit intr-o localitate din judetul Braila. Traiesc doar din alocatiile copiilor si cand femeia s-a inglodat in datorii a fost nevoita sa isi vanda casuta saracacioasa ca sa iasa la liman. 

S-a dus la parintii ei din Braila, dar si acestia, oameni sarmani, n-au putut nici macar sa-i ofere adapost pentru copii. 

S-a mutat intr-o camaruta construita din chirpici, de patru metri patrati. Fara electricitate, gaze si caldura, copiii erau victime sigure, spun medicii. Mama lor era insa convinsa ca pot supravietui oricum.

Trei dintre copii nu merg la scoala si cu totii sunt slabi, murdari si inghetati de frig. Mama lor sustine ca dupa ce iese din iarna, are de gand sa se angajeze si sa inchirieze o casa. Prea tarziu, pentru ca pana atunci, copiii s-ar putea imbolnavi.

In final, cand a aflat ca asistentii sociali pot obtine o decizie judecatoreasca prin care sa ii ia copiii din cocioaba in care locuieste, femeia a acceptat sa fie gazduita intr-un centru maternal pentru o perioada, pana cand se va gasi o locuinta sociala pentru familia ei.


VIDEO PROTVPLUS.RO