Pacient nesupravegheat, mort dupa ce a sarit din ambulanta aflata in mers

Ultima actualizare: 27-10-2012 18:57

UPDATE: Numai salvarea nu i-a adus-o unui pacient din judetul Galati o ambulanta care l-a preluat dupa o betie si o criza de epilepsie.

Extrem de agitat, barbatul, bolnav de epilepsie, dar si baut, a ajuns la dispensarul din localitate. Medicul a cerut ajutorul unei ambulante care sa il duca la primul spital. In salvare, a devenit tot mai violent, asa ca asistenta l-a asezat pe scaunul din spate, langa targa, si i-a pus centura de siguranta.

Ambulanta a pornit, insa dupa 15 kilometri echipajul si-a pierdut pacientul. Omul, in varsta de 51 de ani, isi desfacuse centura. Apoi a mers direct la usile din spate si, cum asistenta nu s-a gandit sa le incuie daca tot nu a ramas langa el, pacientul le-a deschis si a sarit din mers. Nici soferul si nici asistenta nu au auzit si nu au vazut nimic.

Dupa alti opt kilometri, echipajul este anuntat prin statie ca vine fara pacient spre spital. Mult prea tarziu. Barbatul zacea pe drum cu rani grave. O alta ambulanta l-a dus la urgente. Dupa o ora, insa, a fost pronuntat decesul.

Cei care au deschis o ancheta spun si ei ca asistenta a gresit. Femeia a fost suspendata din functie pana la terminarea investigatiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO