Oprescu vs. Botezatu! Motivul: terasa creatorului de moda, din Herastrau


Ultimul update: Joi 25 Octombrie 2012 19:27
Data publicarii: Vineri 10 Iulie 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Primarul general a pornit razboiul cu doua terase din Herastrau. Armele folosite in batalie sunt plangerile penale, depuse pentru amandoua.

Doua localuri au fost parate de municipalitate la procurori. Unul dintre ele il are actionar si pe Catalin Botezatu. In luna mai, inspectorii Primariei au amendat firma cu 5.000 de lei si au cerut sistarea constructiilor.

Amenajarea a continuat, terasa s-a deschis, iar primul gospodar al Bucurestiului s-a infuriat.

"Nu au aviz de constructie, dar sunt pe proprietate privata si numai asa le pot inchide," explica Sorin Oprescu. "Nu cred ca deranjam", ii raspunde Catalin Botezatu, suparat ca muncipalitatea nu le ofera bucurestenilor nici un loc de popas in zonele verzi.

Edilul sustine ca vor urma si alte terase, ridicate fara autorizatie. Ce-i drept, in tot scandalul nici primaria nu are o strategie coerenta pentru punctele de alimentatie publica in Herastrau sau alte parcuri din oras. Investitorii acuza autoritatile locale ca nu fac nimic pentru bucurestenii care ies la plimbare in zonele verzi.

Mingea e acum in terenul procurorilor, care vor stabili daca incep urmarirea penala, dupa ce vor chema la audieri toate partile implicate.

Pe de alta parte, Primaria trebuie sa ceara in instanta demolarea teraselor. Si, cat dureaza procesele, localurile raman deschise. Pana acum, municipalitatea a reusit se darame in parcul Herastrau numai terase ridicate pe domeniul public. Una dintre ele, demolata in 2006, i-a apartinut lui Dumitru Dragomir.

Dalli ramane fara parcari! I le ia Primaria Capitalei!
Liber la calcat pe iarba din parcurile Capitalei!
Scandal intre primarul Capitalei si ministrul lucrarilor publice
VIDEO PROTVPLUS.RO