Operatiunile de recuperare ale celor 2 scafandri disparuti, suspendate

Dată publicare: 11-09-2010 00:00
Dată actualizare: 22-10-2012 08:45


Valurile de peste 4 metri inaltime si vantul puternic sporesc drama familiilor celor 2 tineri scafandri disparuti in adancuri langa epava unui cargou turcesc. De 3 ori au incercat salvatorii sa iasa in larg si tot de 3 ori apa i-a fortat sa se intoarca.

In vreme ce apropiatii lui Catalin Ispas si Cristian Zarafu asteapta vesti cu ochii in lacrimi, colegii celor doi scafandri au incercat iar sa infrunte marea nelinistita.

Valurile aproape ca au rasturnat si nava de salvare. Nici elicopterul n-a fost de folos pe o asemenea vreme cu vant puternic. Vineri, aparatul de zbor a survolat intinderea de apa insa pilotii n-au zarit nimic in valuri.

Catalin si Cristian au coborat in adancuri la 40 de metri adancime sa vada in ce stare sunt rezervoarele cargoului turcesc scufundat pe 1 septembrie sub greutatea incarcaturii de fier vechi. Nu se stie ce s-a intamplat acolo, cert este ca dupa 40 de minute colegii s-au alarmat. De-atunci, nimeni n-a fost in stare sa mai dea de ei si au trecut deja peste 48 de ore.

Este exclus sa fi gresit scafandrii, spun colegii lor. Erau profesionisti, facusera sute de scufundari si erau constienti ca trebuie sa fie prudenti.

Inspectorii de munca au declarat ca vor incepe o ancheta proprie. Vor sa afle daca firma la care lucrau barbatii le-a pus la dispozitie echipament de protectie performant.
 

Tags: disparitii,


VIDEO PROTVPLUS.RO