O familie cu sase copii traieste in frig, la lumina lumanarii

Dată publicare: 05-01-2009 00:00
Dată actualizare: 03-04-2012 10:07


Inceput de an lipsit de bucurie intr-o familie din judetul Iasi. Cinci baieti si o fetita sunt nevoiti sa traiasca la lumina lumanarii, intr-o camera incalzita doar cu cateva vreascuri.

Inainte de sarbatori, copiii spuneau "Mama, mergem si noi cu cu uratul si cu colindatul, ca sa strangem bani sa luam generator"
Elvira Balog, mama
 
Parintii abia au ce sa le puna pe masa, iar micutii fac si ei eforturi peste puterile lor, ca sa poata avea macar curent electric in casa. 

Casa familiei Nour e intr-un camp, la aproape 2 kilometri de sat si departe de orice sursa de energie electrica. 

Cel mai mic dintre copii are doar un an, iar cel mare 12 ani. Pentru cei care merg la scoala e cel mai greu, dar chiar si asa se lupta sa ia note mari.

Micutii au reusit sa stranga ceva mai mult de 100 de lei. Prea putin pentru generatorul electric la care viseaza cu totii.

E greu ca nu avem lumina si se descurca greu copiii la scoala. Cand vin acasa, se apuca mai intai de teme si dupa aia mananca, ca de mancat pot manca si la lumanare, dar de scris nu.
Elvira Balog, mama
Singurul care aduce bani in casa e tatal, care e paznic pe ogor. Iarna nu castiga insa mai mult de 50 de lei pe luna.

Parintii copiilor sunt hotariti sa faca orice sacrificiu ca sa isi poata ajuta copiii sa duca o viata normala. Au cerut ajutor de peste tot si asteapta ca autoritataile sa isi aminteasca de ei macar anul acesta.

Pentru cei care vor sa vina in ajutorul acestor oameni napastuiti, adresa lor este urmatoarea: satul Manjesti, comuna Mogosesti, judetul Iasi, familia Balog Elvira.


VIDEO PROTVPLUS.RO