Nu i s-au dat reviste erotice in inchisoare. Acum da statul in judecata!

Dată publicare: 06-01-2009 00:00
Dată actualizare: 24-10-2012 20:15


Un milion de euro, despagubire! Atat vrea din partea statului un fost detinut, nemultumit ca in anii petrecuti dupa gratii i-au fost interzise revistele pentru adulti.Unde e regulament, nu e tocmeala, ii dau replica oficialii Penitenciarului Rahova. Astfel de publicatii sunt interzise, pentru siguranta locului de detentie.

Mihai Alexandru Stoicescu a iesit din anonimat in momentul in care a fost arestat. Impreuna cu fratele sau, acesta a fost acuzat ca a confectionat un bancomat-fantoma pe care l-a plasat in Bucuresti si a pagubit zeci de oameni.

Barbatul a primit o condamnare de trei ani si jumatate. O buna parte din pedeapsa a ispasit-o in Penitenciarul Rahova. Inca de pe vremea detentiei, a declarat razboi administratiei inchisorii, care nu ii permitea sa primeasca reviste pentru adulti.

Dar lucrurile sunt cat se poate de clare, spun oficialii inchisorii. Revistele pentru adulti sunt interzise pentru ca atenteaza la moralitate si pot genera contrabanda intre detinuti. In plus, unii dintre detinuti s-ar putea transforma in sclavii celor care isi permit astfel de reviste.

Pentru nevoi ce tin de sexualitate, exista camera de vizite intime. Potrivit regulamentelor interne, detinutii au dreptul la doua ore de vizita intima, la fiecare trei luni. Cei care s-au casatorit in interiorul inchisorii au chiar privilegiul de a-si petrece aici 48 de ore.

Chiar daca a parasit de multa vreme inchisoarea si are acum voie sa citeasca orice revista isi doreste, Mihai Stoicescu nu poate uita necazul pe care l-a avut in spatele gratiilor. A dat in judecata Ministerul Justitiei, Administratia Nationala a Penitenciarelor si chiar Inchisoarea Rahova si cere un milion de euro.

Procesul va incepe in cateva saptamani la Tribunalul Bucuresti.


VIDEO PROTVPLUS.RO