Munceau cu pistolul la tampla! 300 de romani au trait ca sclavii in Cipru!

Ultima actualizare: 10-05-2012 10:43

"Ce preferi? O gaura in cap sau sa muncesti?" Cu astfel de amenintari si cu pistolul la tampla, 300 de romani au trait precum sclavii in Cipru.

Ingenuncheati de criza financiara, oamenii au crezut ca l-au prins pe Dumnezeu de picior cand au semnat contracte de 1.000 de euro lunar. Angajatii n-au vazut, insa, niciun ban. Dupa infometari si batai, unii s-au intors schiloditi in tara.

Marian, un barbat de 47 de ani, a platit 500 de euro sa se angajeze ca mecanic pentru ciprioti, dupa ce a vazut un anunt in ziar. Nimic nu i-a dat de banuit. Ajuns acolo a descoperit minciuna. Nu avea casa, mancarea trebuia sa si-o aduca de acasa. Nedormit si nemancat. Asa a stat zile la rand.

Intr-o zi a fost trimis sa repare o masina. Si-a pierdut atunci doua degete. I s-a dat o lucrare care in mod normal trebuia facuta de doi oameni: a trebuit sa demonteze o piesa care avea cel putin 200 de kilograme, dupa cum spune Marian. Nu si-a putut refuza patronul.

Si el nu este singurul caz.

Multi romani au plecat si pe functii de conducere in hoteluri. Pazeau insa oi si vaci, in pustiu. Plangerile s-au tot strans la crima organizata.

Sase dintre cei acuzati in dosar au fost arestati. Cu totii aveau 14 firme pentru plasare de forta de munca in Cipru.

Soarta altor cinci indivizi implicati in retea si aflati in Cipru va fi decisa joi. Este posibil ca judecatorii sa emita pe numele lor mandate de arestare in lipsa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO