Medici: Pe Mitropolitul Clujului il asteapta o operatie extrem de delicata

Ultima actualizare: 20-03-2012 19:35

Credinciosii romani sunt cu sufletul alturi de Mitropolitului Bartolomeu Anania. Dupa ce au primit vestea ca Inalt Prea Sfintitul a fost transportat de urgenta la o clinica din Viena, acum se roaga sa treaca peste aceasta cumpana.

Medicii care l-au ingrijit aici spun ca era singura solutie. Operatia care-l asteapta este una extrem de delicata.

La Cluj sute de enoriasi s-au rugat pentru sanatatea parintelui in lipsa lui. Il asteapta cu drag sa se intoarca acasa.

Diagnosticul pe care i l-au pus medicii romani mitropolitului Bartolomeu Anania a fost: stenoza de valva aortica. O afectiune cardiaca grava ce ii poate pune viata in pericol.

Stenoza inseamna o stramtare a acestui orificiu, aici se depune calciu. Acest orificiu devine din ce in ce mai stramt, astfel incat impune inimii un efort deosebit. Inima devine insuficienta, adica intram in insuficienta cardiaca. Iar cantitatea de sange care pleaca din inima inspre artere este insuficienta.

Dupa mai multe investigatii si luand in calcul varsta Preasfintitului, doctorii de la Cluj au ales solutia cea mai sigura. Interventia minim invaziva necesita o aparatura performanta care nu se gaseste in spitalele noastre.

Pacientul este ferit astfel de socul unei operatii clasice. La Viena totul se face transvascular. Medicii pot introduce cateterul fie prin artera de la brat pana la intrarea in aorta si la nivelul valvei, fie pe calea femuralei pe traseul aortei inghinale.

Dupa ce ii vor finaliza analizele, medicii austrieci se vor pune de acord asupra diagnosticului si, probabil luni, vor interveni chirurgical.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO