Cazuti in lupta altora. Soldatii romani morti in Afganistan, repatriati

Dată publicare: 05-10-2010 00:00
Dată actualizare: 23-10-2012 10:56


Emotionant. Soldatii romani morti in Afganistan au...
Cazuti in lupta altora. Soldatii romani morti in A...

UPDATE: Trupurile tinerilor militari din Bistrita ucisi de talibani au fost redate marti seara familiilor. Sicriul unuia dintre cei doi le-a fost adus parintilor chiar de catre fratele sau plecat si el in misiune in Afganistan, dar intors teafar.

Sublocotenetul post mortem Marius Florin Sfeches a ajuns acasa Sintereag. In camera lui, camarazii din Batalionul 81 Manevra Soimii Carpatilor au depus sicriul in care tinarul se va odihni pentru totdeauna. Rudele abia mai puteau vorbi de-atata suferinta.

Marius avea 25 de ani si plecase in Afganistan pentru ca acolo castiga mai bine. O bomba artizanala a aruncat in aer masina in care se afla. Odata cu el a murit si Cristian Petru Filip, de 26 de ani, tot din Bistrita Nasaud.

Trupul sublocotentelui post mortem a fost depus la capela din Bistrita. 

Cei doi militari romani au murit saptamana trecuta in Afganistan, in timpul unei misiuni, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului Humvee in care se aflau.

In prezent, in Afganistan sunt dislocati 1.663 de militari romani, dintre care 1.655 in cadrul misiunii NATO, ISAF. Numarul militarilor romani morti in Afganistan se ridica astfel la 17, iar cel al ranitilor la 55.


VIDEO PROTVPLUS.RO