Ioan Ungureanu, fostul director general al Termoelectrica, retinut de DNA


Ultimul update: Miercuri 27 Iunie 2012 17:57
Data publicarii: Marti 01 Martie 2011 19:59
Categorie: Stiri actuale

Fostul director general al Termoelectrica, Ioan Ungureanu, un executor judecatoresc si doi avocati au fost retinuti, marti, de procurorii anticoruptie. In dosar este vorba despre o frauda de peste 18,5 milioane de euro.

 

Procurorii anticoruptie i-au retinut marti pe Ioan Ungureanu, pe executorul judecatoresc Dragos Paul Rocosanu si pe avocatii Ovidiu Benone Voicu si Ioan Daniel Ionas, ultimul fiind stagiar, potrivit unui comunicat transmis agentiei Mediafax, de DNA.

Ioan Ungureanu este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca s-au obtinut avantaje patrimoniale pentru sine sau altul, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Fostul director al Termoelectrica urmeaza sa fie prezentat marti seara Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

Ioan Ungureanu a fost numit la conducerea Termoelectrica in septembrie 2007, de Varujan Vosganian, ministrul Economiei, el fiind eliberat din functie in februarie 2009, de ministrul Adriean Videanu.

Potrivit procurorilor DNA, in aprilie-august 2009, in cadrul procedurii de executare silita, executorul judecatoresc Drago Rocosanu impreuna cu avocatii Voicu si Ionas au incarcat, in mod nejustificat, nota de plata pe care SC Electrica urma sa o achite ca urmare a executarii silite, pana la valoarea de 18.621.381 de euro.

Eugen Bogatu,directorul Domenii Portuare din Constanta,retinut de catre DNA
Directorul Administratiei Apelor Olt, retinut de DNA pentru 24 de ore
Judecator de la Tribunalul Dolj, retinut pentru fapte de coruptie
VIDEO PROTVPLUS.RO