Traiesc cu teama ca locuinta lor se poate prabusi oricand

Ultima actualizare: 18-06-2012 08:42

Saptamana de cosmar pentru o familie din Brasov, care traieste intr-o casa ce se poate prabusi in orice moment.


Aproape jumatate din locuinta oamenilor, aflata pe un deal, a ramas practic in aer, dupa ce proprietarul unor cladiri invecinate s-a apucat sa le darame. Un mal imens de pamant s-a surpat instantaneu si a tras dupa el o parte din beciul celorlalti. 

Pe terenul de la strada, din cartierul Schei, se aflau doua cladiri vechi, parasite. Saptamana trecuta, fara sa anunte pe nimeni, proprietarul lor a decis sa le darame, fara sa tina cont ca zidul de sprijin din spate avea rostul lui. Dupa numai cateva ore, terenul a inceput sa se surpe, sub o alta locuinta, lipita initial de imobilele demolate.

Proprietarul casei care sta acum sa cada abia a terminat de renovat. A muncit luni in sir si a cheltuit zeci de mii de euro. In disperare de cauza, a sunat la primarie.

Inspectorii au constatat ca proprietarul caselor demolate s-a apucat sa faca asta in baza unei autorizatii care a expirat de mai bine de trei luni. Omul a angajat, se pare, o firma, dar nimeni n-a facut un studiu inainte, asa cum cere legea.

Obligat-fortat, individul ridica acum un zid, ca sa nu cada si vila vecinilor. Oricum va fi amendat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO