Hunedoara: fiul unui consilier local, la un pas să fie linşat de ţigani

Ultima actualizare: 30-06-2012 11:55
Forţele de ordine, solicitate să intervină tot mai des la conflicte în care sunt implicaţi ţigani

Scandal într-un sat din Hunedoara, unde un clan întreg de romi a sărit să-l omoare pe fiul unui consilier local, acuzat că ar fi bătut-o crunt pe o tânără din şatră.

Femeia, însărcinată în luna a treia, a ajuns la spital, iar rudele ei au pornit s-o răzbune şi au înconjurat casa consilierului, care s-a baricadat înăuntru cu toată familia.

Ţiganii susţin că problema de la care a pornit totul e de fapt cu tatăl băiatului, care a candidat la Primăria Turdaş. În campanie, le-ar fi dat mâncare şi băutură, numai ca să-l voteze, iar pentru că n-a câştigat, le cere bani ca să-şi recupereze paguba.

Poliţiştii au pus o patrulă în zonă, ca să evite o nenorocire.

Tânăra care a stârnit tot scandalul susţine că fiul consilierului ar fi văzut-o imediat după ce a ridicat alocaţia pentru unul dintre copii. I-ar fi smuls banii din mână şi a început să o lovească, până când a căzut la pământ, inconştientă. O prietenă care o însoţea a chemat ambulanţa, iar tânăra a ajuns la spitalul din Orăştie, cu răni la cap şi la abdomen. Din fericire, sarcina nu i-a fost pusă în pericol şi fata a fost lăsată să plece acasă.

Deocamdată, nimeni nu a dat declaraţii la poliţie. Dacă se dovedeşte că fiul consilierului local a lovit-o pe tânără, va fi cercetat pentru vătămare corporală.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO