Generalul Stanculescu, vizitat in inchisoare de senatorul Ioan Talpes

24-10-2008 00:00

Motivul vizitei surpriza nu a fost "deconspirat" de fostul sef al Serviciului de Informatii Externe. El a precizat ca il considera nevinovat pe fostul ministru al apararii, condamnat la 15 ani de inchisoare.

Pentru mine este un moment de constiinta deoarece cunosc foarte mult din ceea ce a fost si din ceea ce a facut domnul Stanculescu
Ioan Talpes

De altfel, au venit cativa reprezentanti ai Drepturilor Omului, care au vrut sa vada in ce conditii a fost cazat generalul. 

Vizita senatorului a durat aproximativ doua ore, timp in care cei doi au vorbit despre familie, despre starea de sanatate si despre situatia in care se afla acum generalul in varsta de 80 de ani. 

Au mai discutat, probabil, si alte subiecte, care vor ramine insa doar intre ei. Talpes considera ca hotararea data de Instanta Suprema ar trebui amanata.

Generalul Stanculescu a fost incarcerat in Penitenciarul Jilava pe 15 octombrie, dupa ce Instanta Suprema l-a condamnat pentru omor deosebit de grav, la 15 ani de inchisoare, in dosarul Revolutiei de la Timisoara. Aceeasi pedeapsa a primit-o si generalul Mihai Chitac.

In decembrie 1989, Victor Athanasie Stanculescu era ministru al apararii nationale. El a fost acuzat ca a ordonat reprimarea manifestantilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO