Furt de identitate! Atentie, hotii afla CNP-ul si golesc conturile bancare!

Ultima actualizare: 02-11-2012 22:18

Tot mai multi romani care isi stiau conturile pline ingheata in fata ghiseului, cand angajatii bancilor le spun "ne pare rau, fonduri epuizate".


Cum intra hotii in posesia datelor voastre personale si cum ajung sa va devalizeze contul? Pentru ei este suficienta o copie dupa cartea de identitate, pe care o obtin fie de la o institutie la care ati lasat actul la receptie, cum ar fi un hotel sau o companie, fie din neglijenta unor functionari de la o banca. Nu este exclus ca la ei sa ajunga si facturi sau acte de care nu mai aveti nevoie, dar le aruncati fara a le distruge.

De regula, astfel de infractori lucreaza intr-un grup organizat, in care fiecare are rolul bine stabilit. Dupa ce unii fac rost de datele viitoarelor victime, altii falsifica buletinul. Va fura identitatea pastrand datele de identificare, dar schimband poza cu a lor. Si cu acest act merg la banca, unde functionarii nu au cum sa-si dea seama ca au in fata un buletin fals. Datele corespund cu cele din baza lor, iar poza cu fata celui de la ghiseu.

Cer un extras de cont, spre exemplu, ca sa afle cati bani mai aveti si apoi trec la fapte. Completeaza un formular si pleaca linistiti cu prada.

Politia vede o solutie... "Este vorba de crearea unor baze de date, cu semnaturi cu portretul clientului, care ar putea fi puse la dispozitia functionarului", spune comisarul sef Dan Bucur, de la Directia de Investigare a Fraudelor. Propunerea ofiterilor va ajunge pe masa Asociatiei Romane a Bancilor, cea in masura sa ia decizia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO