Doi parinti din Brasov isi plang copila, moarta fara vina, la doar 6 ani

Ultima actualizare: 22-10-2012 21:16

Acestia acuza un chirurg de la Spitalul de Copii ca n-a operat-o, desi intial ar fi trebuit sa faca acest lucru, acum doua zile. Avea niste chisturi in abdomen, dar nu a fost catalogata drept urgenta, asa ca a fost trimisa acasa, cu acordul mamei.

 

Doar ca, nu se stie inca de ce, Sorina s-a stins pentru ca a facut soc anafilactic.

Sorina Costea a fost internata la incepul saptamanii in Spitalul de copii din Brasov. Medicii au descoperit ca avea chisturi hidatioce in abdomen, adica o infectie parazitara provocata prin infestarea cu larva unor tenii de la animale.

Parintii copilei au aflat joi de la un anestezist din echipa chirurgului ca operatia a fost amanata, dar ca viata fetei nu este in pericol asa ca pot sa astepte linistiti cateva zile.

Asa ca fetita a fost trimisa acasa peste week-end, cu intelegerea verbala dintre chirurg si mama si cu tratament. Vineri noaptea, starea ei s-a agravat, a facut soc anafilactic, iar in drum spre spital a murit.

Rudele copilei cred ca Sorina a fost lasata sa moara. Exista insa si varianta in care a facut o alergie puternica la tratamentul prescris.

Raspunsul il au doar legistii. Indiferent de raspuns, parintii fetitei vor sa il reclame pe doctorul pe care ei il considera vinovat, si la politie, si la Colegiul Medicilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO