Dirijorul Marin Constantin, condus pe ultimul drum!


Ultimul update: Joi 20 Septembrie 2012 14:48
Data publicarii: Miercuri 05 Ianuarie 2011 00:00
Categorie: Stiri actuale

UPDATE: Fondatorul Corului National de Camera "Madrigal", dirijorul Marin Constantin, a plecat pentru totdeauna in lumea celor drepti. Familia maestrului, muzicieni, artisti si politicieni si-au luat ramas bun de la el in foaierul Ateneului din Capitala.

Maestrul Marin Constantin s-a despartit de spectatori in ritmul muzicii cantate de Corul Madigral pe care l-a creat in 1963 si care a fost declarat "bun al patrimoniului universal Unesco" la Paris.

Trupul neinsufletit al dirijorului va fi dus la Biserica Boteanu si apoi va fi inmormantat la cimitirul Bellu Evanghelic din Capitala.

Membrii Corului Madrigal si-au amintit cu emotie de exigenta dirijorului Marin Constantin la repetitii. Spun despre el ca a fost un om de o noblete aparte si un muzician care a excelat in cantul gregorian si baroc.

A fost o durere surda si tacuta in foaierul Ateneului Roman. Un muzician, harnic si cu har, a plecat in lumea celor drepti. I-a spus fiului si celor dragi sa pretuiasca muzica si viata si sa se gandeasca un minut in fiecare zi ca singura certitudine pe care o avem e moartea.

Fiul maestrului vrea sa deschida cat mai curand fundatia culturala "Marin Constantin" pentru ca, spune el, o "tara care isi amana cultura, isi amana linistea si pacea."

Maestrul Marin Constantin a stralucit pe scena prin inalta tinuta. A creat Corul National de camera Madrigal si a fost un specialist in muzica renascentinsa, fiind admirat de critici muzicali din intreaga lume si distins cu numeroase premii internationale.

Dirijorul a decedat sambata la varsta de 86 de ani.

Actrita Rodica Tapalaga a incetat din viata
VIDEO PROTVPLUS.RO