Din seria "Nati Meir acuza": vezi pe cine a mai turnat fostul politician

Ultima actualizare: 01-05-2012 14:01

Pe baza marturiilor facute de Nati Meir anchetatorilor de la DNA, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva mai multor persoane. Pe lista se afla, printre altii, un senator si un judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Judecatorul Cristian Jipa, sustine Nati Meir intr-o declaratie, l-a sunat pe baiatul sau si i-a spus ca Meir sa isi schimbe declaratiile date impotriva chestorului Bujor Florescu. Acelasi lucru l-ar fi facut si Catalin Voicu. Totul pentru ca Nati Meir sa fie eliberat in 2-3 zile.

De altfel, numele lui Catalin Voicu mai apare in denunturile fostului deputat si in legatura cu presupuse afaceri necurate ale unor israelieni. Acestia ar fi detinut un cazino la Constanta, inchis pentru nereguli si redeschis cu ajutorul unor demnitari ca Alexandru Mazare, dupa cum afirma Nati Meir.

Senatorul Alexandru Mazare, fratele primarului din Constanta, a fost deja citat la DNA pentru declaratii, insa nu s-a prezentat. "Sunt miciuni ordinare ale procurorilor lui Basescu", a raspuns Alexandru Mazare.

Nati Meir il acuza si pe fostul ministru al turismului, Dan Matei Agathon, care ar fi trebuit sa-i fie sef de campanie, la alegerile prezidentiale. El sustine ca Dan Matei Agathon ar fi primit de la el un avans de 20.000 de euro. Meir povesteste mai departe ca fostul ministru ar fi plecat impreuna cu el in Israel. Nati Meir l-ar fi cazat la un hotel, toate cheltuielile de 7.000 de dolari fiind suportate de fostul deputat. Meir il acuza pe Agathon ca ii datoreaza banii si nu mai vrea sa i-i dea inapoi.

Dan Matei Agathon recunoaste ca l-ar fi consiliat pe Nati Meir si l-ar fi invatat printre altele, cum sa se imbrace, dar nu vrea sa comenteze aceste acuzatii.

Aflat in spatele gratiilor, fostul candidat la presedintie se lauda ca toate aceste informatii furnizate anchetatorilor i-ar fi adus deja un avantaj: ar fi scapat de acuzatia legata de banii falsi. Dar este judecat in continuare pentru ca i-ar fi inselat pe cativa oameni de afaceri din Craiova.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO