De ziua lor, rromii au protestat impotriva discriminarii in Sibiu

08-04-2010 00:00


De ziua internationala a rromilor, in Sibiu s-au imbracat straie de sarbatoare si s-a pornit un mars de protest impotriva discriminarii!

Aproape 100 de membri ai acestei etnii au aruncat coronite de flori pe raul Cibin si s-au rugat pentru sufletele celor care au murit in timpul Holocaustului. Mare maestru de ceremonii a fost insusi regele lor autointitulat, Florin Cioaba.

Ca sa arate cat mai bine de ziua lor, femeile rrome s-au imbracat in haine dintre cele mai alese. In mai putin de ora, rromii au strabatut drumul de la periferie pana in centrul istoric al orasului intonand cantece traditionale tiganesti pentru a protesta impotriva discriminarii cu care spun ca se confrunta zi de zi.

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioaba impreuna cu supusii lui au plecat in alai in aceasta dimineata de la ora 12. Cu totii s-au strans inainte in curtea unei biserici penticostale
de la marginea orasului, acolo unde Cioaba este si pastor.

Dupa ce au marsaluit cateva sute de metri prin oras, rromii s-au oprit pe un pod care trece peste Cibin si au aruncat in rau ramuri
de salcie si coronite de flori in amintirea romilor care au murit in cel de-al doilea razboi mondial.

VIDEO PROTVPLUS.RO