Instanta suprema a ridicat interdictia impusa de DNA lui Casuneanu


Ultimul update: Luni 20 August 2012 07:23
Data publicarii: Miercuri 06 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale
Costel Casuneanu

Completul de noua judecatori al instantei supreme a decis definitiv, miercuri, sa ridice interdictia de a parasi Bacaul impusa de procurorii DNA in cazul omului de afaceri Costel Casuneanu, cercetat pentru cumparare de influenta.

Astfel, Completul de noua judecatori de la instanta suprema a respins contestatia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fata de decizia prin care Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis cererea lui Costel Casuneanu privind ridicarea interdictiei de a parasi Bacaul pe perioada cercetarilor.

Decizia de miercuri a fost luata cu opinie majoritara, opt dintre cei noua judecatori considerand ca trebuie ridicat interdictia in cazul lui Casuneanu. O opinie contrara a avut judecatoarea Elena Carcei, care a apreciat ca interdictia impusa de procurorii DNA in cazul lui Costel Casuneanu trebuie pastrata.

Casuneanu este acuzat ca i-ar fi cerut senatorului PSD Catalin Voicu sa intervina la presedintele Sectiei civile a instantei supreme, Florin Costiniu, pentru ca, acesta, la randul său, sa intervină favorabil pentru omul de afaceri la colegi de la Sectia de contencios administrativ si fiscal cu privire la o contestatie referitoare la o licitatie.

Voicu a fost audiat, in 11 decembrie, de procurori care i-au impus interdictia de a parasi Capitala.

In acelasi dosar, a fost audiat si omul de afaceri Marius Locic. Procurorii au dispus ca Locic sa nu poata parasi Capitala timp de 30 zile.

Sursa: Mediafax

Costel Casuneanu a castigat un prim razboi cu procurorii de la DNA
Omul de afaceri Costel Casuneanu, la DNA, in dosarul lui Catalin Voicu
Omul de afaceri Costel Casuneanu, la DNA, in dosarul lui Catalin Voicu
VIDEO PROTVPLUS.RO