Copilul mort la CMU si Michael Jackson, rapusi de acelasi medicament?!

Ultima actualizare: 19-09-2012 20:23

Unul dintre sedativele folosite la anestezia copilului mort in Centrul Medical din Bucuresti dupa examenul RMN se numeste Propofol si este acelasi medicament care i-ar fi provocat sfarsitul si lui Michael Jackson.

Administrarea substantei a fost decisa in ultima clipa, spune tatal baiatului, iar doctorii l-ar fi asigurat ca nu are de ce sa se teama. Parintii, insa, anunta ca au discutat cu specialistii unei clinici din Austria, care le-au recomandat un alt sedativ, care nu interactiona cu tratamentul pe care il lua David.

La cateva ore dupa ce David Constantineanu a murit in Centrul Medical Unirea, anestezistul a scris un raport in care a precizat toate substantele pe care le-a folosit in acest caz.

Documentul arata ca sedarea s-a facut cu Midazolam sau Dormicum, iar medicamentul de baza a fost Propofol, un sedativ puternic despre care tatal copilului sustine ca a aflat in ultima secunda.

Potrivit expertilor, anestezicul Propofol este intr-adevar un sedativ forte, dar se administreaza si la copii si la adulti. Se pare, insa, ca nu i se potrivea si lui David, daca le dam crezare celor care l-au monitorizat la Viena si care sunt de parere ca Propofol avea o reactie adversa in combinatie cu unul dintre medicamentele pe care le lua baiatul pentru epilepsie.

Doctorii de la Centrul Medical Unirea se apara si spun ca nu au gresit si ca substantele pe care le-au folosit au fost administrate conform standardelor internationale.

Luni vor fi audiate la politie toate partile implicate in acest caz.

Eroare umana? Un copil de 3 ani a murit din cauza unui RMN

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO