Condamnata la inchisoare pentru ca a scos cativa tarusi din pamant!

Ultima actualizare: 25-09-2012 22:12

In rand cu criminali periculosi sau escroci de duzina. Acolo au trimis-o judecatorii pe o femeie de 54 de ani din Maramures, acuzata de sfidarea autoriatilor.

De fapt, femeia a smuls din pamant niste tarusi pe care executorul judecatoresc ii infipsese pe terenul ei, sustine condamnata. La mijloc este o poveste complicata, cu procese pentru o bucata de pamant.

Indignati de pedeapsa prea aspra, peste 100 de oameni din comuna ei au iesit pe strazi,cerand autoritatilor gratierea femeii.

Marisca Chis are acasa un fiu surdo-mut si un altul care sufera de encefalopatie, boala care nu-i permite sa se deplaseze singur. Si fiica femeii simte ca traieste un cosmar: "Nu cred ca poate sa-si inchipuie cineva viata asta. Eu si fratii mei nu mai putem dormi, iau medicamente sa putem trece peste asta," a spus Ileana Stetco, fiica condamnatei.


Condamnata sustine ca bucata de pamant pentru care urmeaza sa faca puscarie a fost dobandita, cu acte false, de un vecin, care sustine ca l-a cumparat din 1970. Dupa sase ani de procese, un executor judecatoresc a fixat niste tarusi pe pamantul femeii, ca limita de hotar. Pentru ca a indraznit sa smulga parii in semn de protest, a primit sapte luni de inchisoare.

Desi singur impotriva tuturor, vecinul nu renunta: "Pamantul este al meu. l-am cumparat in 1970, pe vremea CAP-ului. Am titlu de proprietate," a declarat Gheorghe Polac, vecinul condamnatei. 


Dupa ce a facut doua saptamani de inchisoare, femeia a facut apel si cerere pentru amanarea executarii pedepsei. Peste trei zile, ar trebui sa se intoarca in penitenciar. Isi pune toate sperantele in gratierea pe care i-a cerut-o presedintelui Traian Basescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO