Bebelusului uitat in incubator i s-a facut un transplant de piele

Ultima actualizare: 05-10-2012 18:22

Prima operatie dintr-un lung sir de interventii la care va fi supus bebelusul ars intr-un incubator la maternitatea Bucur s-a incheiat cu bine. Medicii i-au facut celui mic un transplant de piele, cu grefe luate chiar de pe una dintre coapsele lui.


Chirurgii au reusit sa inlocuiasca 18% din portiunea de 20 % arsa in urma expunerii la lumina speciala din incubator. In timpul interventiei, medicii au descoperit ca portiuni din pielea sa era carbonizata, iar arsurile i-au atins chiar si muschii.

Operatia a fost una dificila, iar doctorii au spus ca acest transplant era unica lui sansa. Acum, copilul este la terapie intensiva si este stabil. Peste 2 sapatamani va suferi o alta interventie, la fata si la o ureche.

Copilul a fost uitat in incubator in noaptea de 13 spre 14 noiembrie. Ar fi trebuit sa stea acolo patru ore. Asistenta care nu l-a supravegheat in timpul expunerii la fototerapie s-a aparat spunand ca totul s-a intamplat in 10 minute, cat ea s-ar fi ocupat cu formalitatile pentru alt nou-nascut. Ea si-a pierdut acum locul de munca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO