Au crezut ca pot lua credite fara dobanda. 500 de romani, inselati

Dată publicare: 26-07-2010 00:00
Dată actualizare: 22-06-2012 09:11


O lege nescrisa, probata insa din pacate in aceste vremuri dificile, spune ca un contract prea frumos ca sa fie adevarat ascunde o inselatorie. Aproape 500 de romani pot depune marturie ca asa stau lucrurile. 

Este si cazul lui Tudor Georgescu care a gasit un anunt intr-un ziar si-a citit ca o firma ofera credite substantiale, fara dobanda. Avea nevoie de cateva mii de lei ca sa-si inchida un credit la banca si sa-si repare dantura. Asa ca a contactat societatea cu pricina.

A dat aproape 900 de lei ca sa-i fie acceptat dosarul. Apoi a asteptat doua saptamani ca sa fie anuntat cand primeste banii. Dar n-a fost sunat si a mers iarasi la firma, unde n-a mai gasit, insa, pe nimeni.

A mers la Politie, unde-a aflat cu surprindere ca mai sunt inca 46 de pagubiti. Au platit cu totii o taxa ca sa obtina un credit, dar n-au mai primit nimic in schimb.

Anchetatorii au banuiala ca numarul victimelor se ridica la 460, iar prejudiciul la 100.000 de lei.

Administratorul societatii, un cetatean maghiar de 54 de ani, este acum cautat de politisti. Nici la numarul oficial al companiei nu mai raspunde nimeni.

Politistii au inceput o ancheta. Din pacate omaneii legii se tem ca mai as acum, in perioda de criza, se vor inmulti cei care vor sa faca bani pe spinarea oamenilor sarmani.

Oamenii legii ii sfatuiesc pe toti cei care vor sa imprumute bani, sa stea de vorba cu un avocat sau cu agentul de proximitate inainte sa semneze un contract care pare mult prea bun ca sa fie si adevarat. 


VIDEO PROTVPLUS.RO