Asistenta de la Giulesti ar putea fi eliberata din arest

Ultima actualizare: 05-05-2012 03:25

Asistenta medicala acuzata ca ar fi principala vinovata pentru catastrofa de la maternitatea Giulesti ar putea parasi celula dupa mai bine de o luna.

Judecatoria Sectorului 6 i-a ascultat rugile si luni dupa-amiaza a dispus ca ea poate fi cercetata in stare de libertate.

La doar cateva zile dupa ce un magistrat de la Judecatoria sectorului 6 a decis ca cererea procurorilor de a-i prelungi mandatul de arestare asistentei Florentina Carstea este intemeiata si a dispus ca singura persoana din maternitate incarcerata sa mai stea acolo inca 30 de zile, un alt magistrat al aceleiasi instante a gasit de cuviinta ca Florentina Carstea poate fi totusi cercetata in stare de libertate si i-a admis cererea de eliberare sub control judiciar.

Procurorii Parchetului General nici nu concep asa ceva si sustin ca vor contestat decizia la tribunal. Asadar, soarta asistentei care era de serviciu in acea seara fatidica va fi decisa in cateva zile la tribunal.

Intre timp, mama ei incearca sa convinga lumea ca Florentina Carstea nu este un monstru si ca locul ei nu este dupa gratii.

In timp ce Florentina Carstea isi asteapta procesul si verdictul de la tribunal, iar ancheta in cazul tragediei de la Maternitatea Giulesti este departe de final, Ministerul Sanatatii a dat astazi publicitatii o informatie conform careia 63 de spitale din tara vor primi 8 milioane si jumatate de lei pentru a-si cumpara si monta sisteme de detectare a fumului, dar si pentru a-si instrui personalul, asa incat asemenea tragedii sa nu se mai petreaca. Celelalte spitale vor trebui sa ceara finantari ale primariilor care le detin in administrare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO