Anchete peste anchete in cazul jandarmilor acuzati de viol

21-11-2009 00:00


A fost o noapte lunga si alba pentru cei trei jandarmi din Bucuresti, acuzati ca si-au parasit postul, au violat si talharit doua prostituate.

 

Acum ii ancheteaza si politistii, si procurorii militari, iar pana la o decizie finala nu mai au voie sa se prezinte la munca. Sunt liberi insa.

Cei trei jandarmi ar fi trebuit sa intervina in cazul in care apareau situatii deosebite la sediul Bancii Nationale a Romaniei. Cand colo, ei s-au urcat in duba de serviciu si au plecat inspre o zona frecventata de prostituate, pe Bulevardul Magheru. Au ridicat de acolo doua fete.

Astfel de cazuri - in care prostituatele sa acuze oamenii legii de viol - sunt extrem de rare. Cele care practica aceasta meserie in Capitala spun ca merg uneori de bunavoie cu barbatii in uniforma.

Timp de 3 ore, femeile ar fi fost obligate sa intretina relatii sexuale cu militarii. Acestia le-ar fi lasat sa plece abia in jurul orei 2.00. O jumatate de ora mai tarziu, fetele erau la sectie.

Dupa ce au dat declaratiile, jandarmii au fost luati de sefi si dusi la unitate. Ca sa-i protejeze, politistii le-au pus la dispozitie o masina.

Doi dintre suspecti lucrau de 2 ani in Jandarmeria Romana. Celalalt avea 10 ani vechime.

Pana cand procurorii militari vor decide daca cei trei subofiteri au incalcat consemnul, acestia nu vor mai merge la serviciu, iar in paralel, politistii de la Sectia 1 au deschis si un dosar de cercetare penala pe numele lor, pentru viol talharie si lipsire de libertate. Daca vor fi gasiti vinovati, cei trei risca pana la 15 ani de puscarie.

VIDEO PROTVPLUS.RO