AM ZBURAT PRIN NOR si nici urma de cenusa!


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 13:05
Data publicarii: Luni 19 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale
AM ZBURAT PRIN NOR si nici urma de cenusa!...
CONFUZIE pe aeroporturile redeschise! Sute de zbor...

Cei care s-au gandit la ziua de luni ca la o zi a trezirii din cosmar, si-au dat seama ca visul urat din aeroporturi va mai dura. Zece dintre cele 16 ale noastre au fost redeschise, dar, pe de alta parte, peste 200 de zboruri au fost anulate in Bucuresti.

Miile de pasageri care au luat cu asalt casele de informatii au reusit, in cel mai fericit caz, sa afle data reprogramarii cursei.

Inca de dimineata sute de oameni au venit la aeroportul Baneasa. Toti vor sa prinda un loc intr-un zbor catre casa, locul de munca sau vacanta deja platita.

Cei mai norocosi au fost reprogramati pentru maine, dar s-a ajuns si la o saptamana de asteptare. La fel a fost si pe aeroporturile din Cluj sau Timisoara.

Cat timp tine aceasta situatie de forta majora, companiile nu ofera decat alte bilete la schimb sau returneaza contravaloarea.

La fel cum s-a intamplat in alte tari - cu KLM, Luftansa, British Airways ori Air France - si compania Blue Air a cerut aprobarea sa zboare de proba prin norul de cenusa, pe propriul risc. La bord a urcat, si o echipa ProTV.

Aeronava a traversat toata tara, pana in nord, si a coborat spre Bucuresti prin Transilvania.

Dupa o ora si jumatate a aterizat in siguranta, la Baneasa. Mecanicii au spus ca in motoare nu au gasit urme de cenusa. Nici pe fuselaj nu erau semne.

Si Presedintele a zburat, desi norul de cenusa a inchis spatiul aerian. Traian Basescu a fost adus la Bucuresti intr-o aeronava militara, dupa ce a venit de la Cracovia pana la Oradea, pe sosea.
 

Tags: aeroporturi,

Vezi aici situatia traficului aerian din Europa, inclusiv Romania!
Bilantul HAOSULUI aerian: 6 milioane de pasageri afectati!
OMS: Cenusa vulcanica, un real pericol pentru cei cu probleme pulmonare
VIDEO PROTVPLUS.RO