Afla cum te poate transforma un simplu mesaj pe net in victima a hotilor


Ultimul update: Miercuri 02 Mai 2012 07:08
Data publicarii: Marti 14 Decembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

"Mi-am cumparat un colier superb, dar nu-l iau in vacanta, asa ca o sa-l port, abia dupa ce ma intorc!" Un astfel de mesaj, aparent inocent, postat pe internet, va poate transforma intr-o victima a hotilor.

Politistii si specialistii in criminalitate informatica ne avertizeaza ca socializarea virtuala trebuie sa aiba limite. Este bine sa nu dam prea multe detalii despre viata sau despre locuinta noastra. Le pot citi si infractorii, nu doar prietenii.

Doi americani au fost jefuiti in timp ce se aflau la un spectacol. Hotii au aflat ca sunt plecati de acasa de pe un site de socializare, unde cei doi postasera un mesaj prin care isi anuntau lipsa.

Furtul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar in imagini pagubitii l-au recunoscut pe hot. Era un prieten virtual. Astfel de cazuri sunt intr-o crestere exploziva spun ingrijorati politistii,
iar Romania nu face exceptie.

Informatii precum numele complet si data nasterii ii ajuta pe infractori sa va fure identitatea. Nu mai punem la socoteala adresa si detalii de genul "mi-am cumparat o bijuterie noua" sau "plec in vacanta de maine". Cei mai vulnerabili raman insa copiii.

In ceea ce-i priveste pe cei mici, infractiunile merg de la aflare de informatii confidentiale despre familie, pana la pornografie infantila sau chiar trafic de minori. 

Casuta de e-mail sau contul de Facebook, in pericol!Cum iti alegi o parola?
Afla cum sa-ti protejezi calculatorul de pericolele Internetului
VIDEO PROTVPLUS.RO