Nicu Constantin a murit

15-09-2009 00:00


Cel care a incantat generatii cu rolurile sale de comedie, actorul Nicu Constantin, nu mai este printre noi. S-a stins din viata la varsta de 70 de ani, in Spitalul Militar din Bucuresti. Era internat acolo de peste 4 luni, cu grave probleme pulmonare.


Nicu Constantin
a murit la ora 16:45, dupa ce inima i s-a oprit. Medicii care il ingrijeau la sectia Reanimare spun ca era la al doilea stop cardiorespirator, primul avand loc la ora 14:00.

 

Atunci medicii au reusit sa il readuca la viata, dar peste doua ore actorul a murit. Manevrele de resuscitare n-au avut niciun efect. Sotia actorului a fost permanent in spital alaturi de acesta, pe toata durata spitalizarii.

Maestrul implinise 70 de ani pe 31 iulie si era internat in Spitalul Militar din 11 mai, cu probleme respiratorii severe si alte boli asociate.

 

Despre viata lui Nicu Constantin

Nicu Constantin s-a nascut pe 31 iulie 1939, la Eforie Sud. A crescut la malul marii si de mic a inceput sa munceasca: a vandut limonada si lapte batut pe plaja. Pe la 8-9 ani vindea si ziare, iar la 16 a plecat in Cpitala.

"I-am spus mamei ca voi ajunge la cel mai bun teatru de revista din Bucuresti!" povestea actorul.

A jucat la Teatrul "Constantin Tanase", intre 1960 si 2000, unde a sustinut peste 9.000 de reprezentatii, a facut show umoristic si la Teatrul de Opereta, insa romanii i-au putut admira talentul si in peste 900 de emisiuni TV si radio. A devenit astfel un maestru al scheciului de televiziune, dar si-a demonstrat valoarea si in film.

S-a remarcat in roluri de comedie, alaturi de alti colegi celebri, Alexandru Arsinel, Mihai Fotino, Stefan Tapalaga sau Draga Olteanu Matei.

Se lauda ca este unul dintre cei mai infocati suporteri ai echipei de fotbal Rapid si obisnuia sa glumeasca despre sarmul sau in fata femeilor. Avea umor in tot ce povestea : chiar si in relatarile despre cum s-a casatorit cu Mandita Constantin, o voce exceptionala cu o cariera muzicala de 20 de ani la Teatrul de Opereta.

Maestrul povestea ca la New York s-au cununat in haine de imprumut, cuplul transformand petrecerea unora dintr-un restaurant de peste Ocean in propria lor nunta.

In 2001, Nicu Constantin a devenit cetatean de onoare al orasului Eforie Sud si a fost distins cu Ordinul Cultural clasa I.

In 2005, la Gala Uniter, a primit premiul special pentru teatru de revista, iar in 2006, premiul Uniter pentru intreaga activitate.

VIDEO PROTVPLUS.RO